Program: Shortcut to Shred

Postet av Ole Marius Espeset Løset den 19. Okt 2015

Fra februar til Juni 2015 kjørte jeg igjennom to av Jim Stoppani's programmer, Beginner to Advanced og Shortcut to Size, hvor sistnevnte er et jeg har kjørt igjennom tidligere. Jeg digger hvordan disse programmene er lagt opp for best mulig variasjon der du alltid kommer kroppen i forkjøpet.

I Juni ble jeg ferdig med Shortcut to Size, og jeg måtte begynne å se meg rundt etter et nytt program. Jeg begynte å lese meg opp på Shortcut to Shred som er bygd opp slik at du tar enleddsøvelser i en tresplitt over Mandag, Tirsdag, Ondag med lav rep, og fortsetter med en ny 3-split på Torsdag, Fredag, Lørdag med høyere reps. Og det minst tiltalende for min del; kardio imellom hvert eneste sett, eller cardio-acceleration. Galskap!

Men den viktigste delen var makroene. Jeg har ingen problem med å spise det samme om og om igjen, så jeg satte opp en matplan i excel med full oversikt over fett, protein og karbohydrater. Ifølge programmet skulle jeg få i meg 0.5g fett, 1.5g protein og 1.5g karbohydrater pr lb kroppsvekt i uke 1-2, og kutte karbohydratene ned til 1.0g i uke 3-4, med 0.5g karbohydrater helt til slutt i uke 5-6. Men på de 2 siste ukene har man en carb-up dag i uka med 2g karbs. Note to self: mother-fucking-pancakes!

Kjapp oversikt over hva jeg spiste på programmet. I kolonne Uke 3-4 og Uke 5-6 nevnes kun hva som er forskjellig fra uke 1-2:

Uke 1-2

Uke 3-4

Uke 5-6

Frokost

2 egg

3 egg

3 egg

80g havregryn

40g havregryn

40g havregryn

1 ss honning

Ingen honning

1/2 grapefrukt

Ingen frukt

Mellommåltid 1

150g Gresk Yoghurt

1 ss honning

Ingen honning

15g valnøtter

Lunch

1 boks tunfisk

2 skiver fullkorn brød

1 brødskiver

0 brødskiver

1 ss lett majones

1/2 eple

Mellommåltid 2

1/2 eple

Ingen frukt

Middag

300g mørbradbiff/kylling/etc

200g søtpotet

100g søtpotet

100g søtpotet

Bladsalat

1 ss olivenolje

1 ss eddik

Kveldsmat

1/2 boks Cottage Cheese mager

200g ananas i terninger

100g ananas

100g ananas

30g Whey 80 protein x 3
(blandet i yoghurt, havregrøt eller som shake)

Fett / Karbs / Protein: F:80 K:223 P:245

F:80 K:223 P:235

F:76 K:159 P:232

Den dagen jeg skulle begynne treninga ble jeg selvsagt syk, så jeg bestemte meg for å kjøre igjennom mat-planen mens jeg var syk for å komme inn i kostholds rutinene. Etter en uke var jeg frisk igjen, og det var gym-time! Mens jeg var syk hadde en venninne av meg som jeg klarte å lure med på det samme programmet 'tjuvstarta', så jeg hadde allerede fått noen meldinger om at det var 'bare å glede seg!' til cardio-acceleration biten.


Første dag

Med forvarsel om at folk kom til å se på meg som om jeg er totalt skada tok jeg på meg ørepluggene, ga full guffe på musikken og kasta meg ut i første sett. Med en gang det var ferdig tok jeg en step-up boks og satte i gang med kardio i 1 minutt. Jeg valgte å ikke kjøre så intenst at det gikk ut over settene, men intenst nok til å holde pulsen oppe. Etter ca. en halvtime begynte svetten å renne, og når økta var ferdig var jeg gjennomblaut. Jeg hadde i hovedsak kjørt en full styrkeøkt og ca. 30 min kardio, uten en eneste pause, og jeg kan love deg at du våkner og føler deg digg etterpå.


Skade

Jeg holdt cardio-acceleration biten gående i 3 uker, før jeg fikk en ankelskade som gjorde at jeg knapt klarte å gå. Jeg vet ikke hva det var for noe, men jeg mistenkte at jeg hadde overbelastet anklene ved overdrevent mye cardio-acceleration øvelser som gikk på bein (stående jogging, step-ups etc). Dette ødela for treningen i nesten en uke, frem til jeg bestemte meg for å trene og kjøre en runde på stasjonær sykkel for å få varmet opp musklene i anklene og kanskje få jevnet ut evt ujevn muskulatur. Utrolig nok viste det seg å være spot on, så etter et par dager med sykling samtidig som jeg tok det rolig på tå-hev øvelsene var jeg god som ny!


Siste ukene

Nå begynte jeg å kjenne på at energinivået hadde stagnert, og jeg var tom før økten var ferdig. Jeg valgte derfor å kutte ut kardio mellom sett og heller kjøre beinhardt på styrke med fortsatt 1 min pause, så evt. kjøre kardio etter eller prøve å være aktiv gjennom dagen. For å gjengjelde litt kjører jeg rest-pause og/eller drop-sett etter noen av øvelsene.

Jeg merket også at det ville bli sinnsykt digg å begynne å spise mer, selv om jeg har jevn energi gjennom dagen. Hadde jeg pusha meg igjennom de siste ukene med cardio-acceleration på toppen av styrketreningen hadde jeg garantert gått ned enda mer, men jeg følte det var bra å holde seg innenfor rimelighetens grenser slik at jeg gleder meg på vei til en økt i stedet for å ville snu på veien.

Uansett, jeg kom meg igjennom 6 uker med cut, og er veldig fornøyd med resultatene. Jeg har aldri hatt sixpack og kan ikke huske sist jeg lå under 70kg så dette er helt klart et program som holder hva det lover.

Neste steg er å ta en InBody 720 test for å sjekke fettprosenten.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.