Kjernesterk & smidig

Treningen alle bør gjøre - en god kombo!

For mange av oss er kjernemuskulaturen skrudd av store deler av dagen. Dette kan du gjøre noe med! Kjernemuskulaturen er bærebjelken i kroppen vår og inkluderer blant annet bukmusklene og musklene rundt ryggsøylen. En sterk kjernemuskulatur er viktig for å stabilisere, opprettholde hverdagslig funksjon og reduserer risiko for skade. Musklene bør trenes på lik linje som de resterende musklene i kroppen vår.

Smidighetstrening:
Stiv som en stokk? Vi lever i en verden med mye stillesitting, noe som kan gjøre muskler og ledd stive og mer utsatt for skader og vondter. Bevegeligheten blir også naturlig redusert med alderen. Å trene mobilitet vil gi deg en kropp som tåler hverdagslige bevegelser bedre og minsker faren for skader. Fordelene med bevegelighetstrening/mobilitet er at det øker bevegeligheten i muskler og ledd, og gir økt fleksibilitet. Treningen alle bør gjøre for å oppnå funksjonell smidighet.

Smidighetstrening, tøying og dynamisk stretching er «all trening med et spesifikt formål om å øke mobiliteten i et ledd og kjeder av ledd».


Kjernetrening:
Styrker bukmusklene og musklene rundt ryggsøylen, med hensikt å stabilisere og styrke kroppen og bedre holding og balanse.

Hvem passer timen for?
Alle

Varighet
60 minutter

Denne treningstimen tilbys i bedrift.