Kitekurs vinter 12-14 feb Haugastøl

Kitekurs vinter 12-14 feb Haugastøl


Arrangør: Oslo og Akershus Bedriftsidrettskrets
Påmeldingsfrist: 22.01.2021 20:00

Tid


Pris

Påmelding fra kr 3 384,25 inkl. avgifter

Gjør deg klar for vinterens eventyr!

Haugastøl ligger idyllisk til på østsiden av inngangen til Hardangervidda 45 min unna Geilo. 

Norske og internasjonale snø kite entusiaster valfarter hit hver vinter for å kite på et av Norges mest vindfulle og snøsikre steder. 

 Bedriftsidretten i Akershus tilbyr kurs i samarbeid med Fluid:

  • Over 20 års erfaring
  • Erfarene instruktører
  • Fokus på sikkerhet
  • Alt av kite-utstyr inkludert på kurs med oss
  • God oppfølging etter kurs 
  • Gode tilbud på kiteutstyr 

Varighet

  • 1 kveld med teori på Haugastøl fra kl 21:00
  • 2 dager med kiting på Hardangervidda 10:00 - 16:00

INFORMASJON

Nybegynnerkurs:

Kurset er perfekt for de som ønsker å starte med kiting og de som har prøvd litt kiting før. Du trenger bare å ta med egne slalom/randonee/telemarkski eller snowboard. Vi stiller med alt av kiteutstyret.

Utstyr:

Fluid bruker både foil og tubekøter på sine kurs. Veldig mange skal kun kite på snø etter endt kurs og da velger de fleste en foil kite. Tubekitene kan brukes på både snø og vann og blir som oftest brukt av de som kiter begge steder.

Hva du trenger å ta med:

Fluid stiller med kiter, trapes og hjelm til alle. Har du egen hjelm, kan du gjerne ta med den. For helgen trenger du egne ski eller snowbard. I tillegg til med varme vinterklær, anbefales det å ha med en varm dunjakke, samt høye og godt isolerte vintersko om du ikke liker å gå hele dagen i slalomsko. Alle må også ha snøbriller, solkrem og annet utsyr for å klare seg i fjellet. Vi kjører samlet i private biler til kursspotten.

Vindgaranti:

Det blåser ofte på fjellet, så de fleste helger er det mulig å gjennomføre kurs. Skulle det ikke være mulig å få opp kiter på grunn av manglende vind, tilbyr vi gratis plass på et annet kurs. 

Flytting av kurs 

Flytting av kurs kan forekomme. Dette skjer hvis vi ikke klarer å fylle opp kurs eller hvis været ikke tillater oss å holde kurs. Da vil vi sette deg opp på et nytt kurs der det er ledig plass! 

Aldersgrense:

Alle deltakere under 18 år må ha skriftlig godkjenning fra foresatte. Er du mellom 16 og 18 år kan du delta på kurset uten foreldre tilstede, men med skriftlig godkjennelse. Er deltakeren under 16 år må foresatte bli med på kurset. 

 

PROGRAM

Kurset går over tre dager, med start fredag kveld, og slutt søndag ettermiddag.

Fredag

Vi møtes presis kl. 21 i cafeen på Haugastøl. Her går vi gjennom grunnleggende teori, sikkerhet, utstyret som skal brukes og hvordan helgen blir lagt opp i forhold til vindmeldingen.

Lørdag

Oppmøte i cafeen kl. 09.30 for felles avreise til dagens spot. Denne dagen er det fokus på pakking av kite,  launch- og styring av kiten, hvordan legge den sikkert ned, sammenpakking av kiten i mye vind samt sikkerhet. Om nivået til deltakerne tillater det vil man kunne starte med ski/snowboard mot slutten av dagen. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Søndag

Oppmøte i cafeen kl. 09.45 for felles avreise til dagens spot. Søndagen brukes til å fortsette der man slapp lørdagen. Noen vil ha behov for å øve noe mer med kite før de tar på ski/snowboard, mens andre vil trene på å kjøre frem og tilbake, snu og krysse mot vinden. Vi tilpasser til deltakernes nivå og gir veiledning. Dagen avsluttes tilbake på Haugastøl Hotell ca kl. 16.00

Endringer i programmet kan forekomme – instruktøren vil informere underveis.

OVERNATTING OG MAT

Overnatting og mat bookes direkte med fantastiske Haugastøl Turistsenter. Haugastøl ligger 1000 meter over havet ca 45 min lenger vest enn Geilo godt kjent i Europa for sin eminente mat og utsøkte kiteområder! Haugastøl driftes av familien Kaupang og Bjørn Kaupang som er international teamkjører for F-One Kiteboarding!  

Book via mail@haugastøl.no eller 32 08 75 64. Se rom alternativer på www.haugastol.no. Full kost og losji dekker frokostbuffet, matpakke og middagsbuffet.

Velger du å bo et annet sted enn Haugastøl Turistsenter, må du disponere bil for transport til og fra kitespoten på vidda.


PRISER

Kr. 3290,- (+betalingsgebyr) Medlem av bedriftsidrettslag

Kr. 3490,- (+betalingsgebyr) Ordinær pris


Kontaktperson:

Tore Wiken
911 77 809
tore.wiken@bedriftsidretten.no


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.


Andre arrangementer fra Oslo og Akershus Bedriftsidrettskrets